Vitál Központ

Pihenni bárhol lehet. Nálunk újjászületik!


Tegye le a gondokat, szabaduljon meg a mindennapi stressztől Vitál Zónánkban, ahol a szauna világ várja izgalmas rituálékkal és felöntésekkel, nem csak a testét, de a lelkét is kényeztetve.

Session Hotel Ráckeve - Vitál Központ medence
 •  

Szaunavilágunkban képzett szaunamesterek kényeztetik különleges szeánszokkal és rituálékkal. A felöntések minden érzékszervünkre hatnak, és hozzásegítik, hogy teljes egészében ellazulhasson, kikapcsolhasson. A szaunaszeánszok között található például rumos-mézes, jeges-mentás, erdei gyümölcsös, vérnarancsos-kávés, csokis-meggyes… Ön melyiket választaná? 

 •  
 Session Hotel Ráckeve - Szauna
 Session Hotel - Vitál Központ medence

Tegyen egy próbát. Jöjjön el hozzánk, vegyen részt egy ellazító szaunaszeánszon, kérje különleges masszázsaink egyikét, majd adjon időt magának a pihenésre is, feltöltődésre és meglátja: családtagjai és kollégái ámulnak majd, milyen friss és kisimult.

Szaunavilágunkba belépve azonnal úgy érzi majd magát, mintha egy másik világba csöppent volna, valahol a Távol-Keleten. Végtelen nyugalom és kellemes, ellazult állapot várja. 

Session Hotel Ráckeve - Szauna este
Szaunapark
 • Finn panoráma szauna ablakkal a strandra
 • Bio hordószauna, ahol a csillagos égbolt alatt érezheti magát az apró csillagfényekkel díszített mennyezet alatt
 • Mesterszauna országosan egyedülálló kivitelezésben, körben hangulatvilágítással, csillagfényes égbolttal, szauna ceremóniákkal
 • Infraszauna
 Session Hotel Ráckeve - Hordószauna

A Vitál Központ további szolgáltatásai

 • Aromaterápiás gőzfürdő illataromával és számtalan felöntéssel
 • Kneipp-taposó medence többféle kavicsággyal és különböző hőmérsékletű vízzel a talp minden pontjának masszírozására
 • Tepidárium (relaxációs szoba) fűtött kőágyakkal, aroma adagolással, halk háttérzenével, hangulatvilágítással
 • Kültéri gyógyvizes medence fedett tetővel
 • Kültéri csobbanó medence
 • Dézsazuhany
 • Sókamra
Session Hotel Ráckeve - Kneipp taposó
Session Hotel Ráckeve - Tepidárium
Session Hotel Ráckeve - Csobbanó medence

Programok a Vitál Központban

 • TRADICIONÁLIS FINN SZAUNAEST 

Egy igazi különlegességgel várjuk a szaunázás szerelmeseit! Szaunázás, ahogy a fejlett szauna kultúrával rendelkező országokban szokás – szauna lepedőben, fürdőruha nélkül történik.

Vendégeinket friss gyümölcstállal várjuk, majd kezdődhet a szaunázás, amely hagyományos módon fürdőruha nélkül, lepedőbe burkolózva zajlik. A szauna ceremóniákat éjszakai fürdőzés fűszerezi a fedett fürdőben, minden szerdán és pénteken.

Session Hotel - Szaunaest
 • Szauna-weekend minden szombat és vasárnap

Klasszikus szaunaceremóniák textiles változatban, szombaton éjszakai fürdőzéssel, éjjel 1 óráig.

Változatos tematikákkal, eltérő nehézségi szinteken, gazdag alapanyag kínálattal várjuk vendégeinket.

A napközbeni felöntésekkel minden nap biztosítjuk a változatos szaunaélményeket.

Szeretettel várjuk Vitál Központunkban, amely igazi nyugalom szigete egy karnyújtásnyira a nagyvárostól. 


Infraszauna

Más szaunákkal ellentétben az infraszauna kabinjában kellemesebb a hőmérséklet, mert az elektromos/fa kályhák helyett infrasugarak fűtik fel a helyiséget. Hatásai azonban nem maradnak el a hagyományos finn szaunától, sőt. Méregtelenít, szépíti a bőrt, erősíti az immunrendszert, ugyanakkor nem árt azoknak sem, akik nem bírják a forró finn szaunát.

Gőzfürdő

A gőzfürdőnek nyugtató és revitalizáló hatása van, emellett az egészségünknek is jót tesz. Leghatékonyabban 43-46 C fokon működik, legalább 80-100%-os relatív páratartalom mellett.

A légúti betegségek - torokfájás, köhögés, megfázás - kezelésére is kiválóan alkalmas, de a reumás panaszok is enyhíthetők vele. 

Tepidárium 

Már a római korban is pozitív élettani és lélektani hatásáról ismert tepidárium mára ismét a wellness központok egyik meghatározó részévé vált. Falait, illetve az ülőpadokat és ágyakat finoman felhevítjük, amelyek ezáltal a levegőt közel a testhőmérsékletre, 37-38 °C –ra melegítik fel.

Testünk annyi meleget vesz fel, mint amennyit lead, ezáltal az immunrendszert anélkül erősíti, hogy a keringési rendszert megterhelné. 

Sókamra

Évszázadok óta ismert, hogy a természetes sóbarlangok klímája és a sós tengeri levegő, gyógyító hatást gyakorol az emberi szervezetre, főként a különféle légúti és légzőszervi betegségekre, a bőr és ízületi problémákra.

A sóterápia fokozza a szervezet tisztulását, a só közismerten nagyfokú oldó hatása következtében a belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő.

Valódi felüdülést jelent az allergiás, asztmás és más légzőszervi betegségben szenvedők számára.


 

Az élményfürdővel kapcsolatos aktuális és bővebb információkért az Aqua Land Termál és Élményfürdő hivatalos weboldalán tájékozódhat.